7 Trefzekere manieren om je verkoopgesprek te verpesten

De literatuur staat bol van goed bedoelde succestips. Vreemd dat wij dan toch niet allemaal tot de top van ons vak behoren.

Zijn al die succestips soms gebraden lucht? Misschien is het even tijd voor een andere kijk op ons vak? (deze fouten maak jij natuurlijk nooit!)

Wij verkopers weten het gelukkig allemaal vééééél beter. Die schrijvers en trainers zijn de bekende stuurlui aan de wal. Deze gemankeerde verkopers kunnen nog geen ijsje verkopen op een tropische dag.

Dergelijke boekenwijsheden zijn de bekende paarlen voor de zwijnen. Het enige wat de topverkoper nodig heeft is een flink portie zelfvertrouwen, doelgerichtheid en een gladde tong. Of toch niet?

Lees meer »

Zorgen beloningen er voor dat verkopers beter gaan verkopen?

Zorgen beloningen voor betere verkoopresultaten?

Over het algemeen leeft het idee, vooral in de commercie, dat men met beloningen de prestaties van medewerkers bevordert. Soms ziet men het zelfs als een noodzakelijke voorwaarde om verkopers aan te zetten tot werk. Want er heerst angst dat verkopers zonder financiële prikkels de kantjes er bij aflopen. Berusten deze gedachten op waarheid of fictie?

Lees meer »