Hoe herken je mensen zonder macht?

Je kostbare tijd verprutsen?

Elke verkoper loopt er vroeg of laat tegenaan: een gesprekspartner die geen macht heeft binnen zijn bedrijf. Je vindt bij deze mensen een gewillig oor. Ze zijn meegaand en ontmoedigen je met anderen in het bedrijf te spreken. Helaas verprutsen mensen zonder macht (mezoma’s) je tijd: ze kunnen wel ‘nee’ zeggen. Helaas is een definitief ‘ja’ uitgesloten. In dit artikel vind je het antwoord op de vraag: hoe je deze types herkent.

Lees meer »

Praktische tips voor sales coaching

Effectief coachen

Een van de belangrijkste taken van sales managers is hun verkopers helpen beter te presteren. Ze doen dit onder andere door ze te coachen en samen te werken aan effectiever gedrag. Daarbij is het geven van nuttige feedback van essentieel belang.

Feedback geven is echter nog niet zo gemakkelijk. Je vindt in dit artikel enkele praktische spelregels voor het geven van feedback.

Lees meer »

Waarom praten verkopers zo graag over kenmerken en voordelen?

Effectief verkopen? Vooral eerst vragen stellen en luisteren

Sommige verkopers lijken net ‘productcatalogi op pootjes’. Ze praten graag over de kenmerken en voordelen van hun producten. Helaas leidt dat vaak niet tot orders. Waarom is dit zo’n hardnekkig euvel van het verkopersgilde? Wat gaat er fout? En nog beter: hoe zorg je voor effectiever gedrag?

Lees meer »